מה זה דור 5 בישראל הסברים יתרונות חסרונות
עבר כמעט עשור, אבל 5G סוף סוף הופך למציאות. ספקיות החלו לפרוס 5G קבועות לבחירת ערים לפני מספר שנים, ו- 5G הסלולרי כבר הופיע בערים ברחבי הארץ, עם הצפייה בהפצה מקיפה בהרבה במהלך השנים הקרובות. אתר הסלולר השוואת חבילות גלישה השוואת מחירי סמרטפונים מביא לכם הסבר פשוט אודות מה זה דור 5 בישראל הסברים יתרונות חסרונות.
זוכרים שפעם הייתה לנו פינת קליטה. אותה פינה שבה הסלולר שלנו אפשר שיחה ואולי קצת גלישה , כי ביתר החלקים של המבנה בהו שהינו לא הייתה קליטה ? רשת דור 5 אמורה לסדור את הפינה הזו . נחכה ונראה.
הדורות הקודמים מה היה לפני דור חמש
דור ראשו 1G שנות השמונים העביר קול אנלוגי.
דור שני 2G תחילת שנות התשעים הציג קול דיגיטלי מוכר בשם CDMA- Code Division Multiple Access.
דור שלישי תחילת שנות האלפיים: 3G העביר נתונים ניידים למשל CDMA2000
דור רביעי – 4G LTE שנות 2010 התחיל את עידן הפס הרחב הסלולרי
כל הדורות הקודמים של הסלולר 1G, 2G, 3G ו- 4G הובילו ל- 5G, אשר נועד לספק רשת תקשורת סלולר יציבה מהירה ובטוחה. הרשת אמורה לספק את חווית גלישה ברבה יותר טובה ממה שהכרנו בעבר בישראל.
עם זאת, נראה כי יש יותר שאלות לגבי 5G מאשר יש תשובות. יש שואלים היכן 5G זמינה, ואם הם אי פעם יראו את זה בעירם; אחרים מתעניינים יותר באיזה סמארטפון 5G עליהם לקנות (הנה כמה רעיונות). וכמובן, יש את הוויכוח לגבי איזה ספק יקבל את השירות 5G הטוב ביותר.
כל מה מה צריך לדעת על 5G הדור החמישי
5G הוא הדור הבא של הפס הרחב הנייד שיחליף בסופו של דבר, או לפחות יגדיל, את חיבור ה- 4G LTE שלך. עם 5G תראה מהירויות הורדה והעלאה מהירה באופן מעריכי. איחור, או הזמן שלוקח מכשירים לתקשורת עם רשתות אלחוטיות, יקטן גם הוא באופן דרסטי.
עכשיו כשאנחנו יודעים מה זה 5G, כדאי להבין איך זה עובד, מכיוון שהוא שונה מ- 4G LTE המסורתי. ראשית, בואו נדבר על ספקטרום.
בואו נדבר על הספקטרום של הסלולר החדש
ניתן לתאר את הספקטרום בעל הפס הרחב כספקטרום תת-מגה-הרץ. זהו התדר הראשי המשמש ספקים בארה"ב עבור LTE, ורוחב הפס כמעט ואילך. בעוד שספקטרום הפס הרחב מציע שטח כיסוי נהדר ומעבר מבעד לקירות : מהירויות נתוני שיא יעלו סביב 100 מגה בייט לשנייה.
ספקטרום הפס מספק מהירויות מהירות גלישה מהירה , בטוחה ויציבה יותר מאשר פס נמוך. בטח ביחס לדורות הקודמים של הסלולר , או דור 3 שכעת עומד בפני סגירה בישראל.
עם זאת, הספקטרום לא חודר למבנים בצורה יעילה כמו ספקטרום נמוך-הפס. צפו למהירויות שיא של עד 1 ג'יגה-ביט לשנייה בספקטרום אמצע הפס כאשר אתם בתוך בית. בישראל בהחלט יהיה שווה לבדוק את הנושא ולראות את ההבדל בין מהירויות הגלישה באזורים השונים בהם נמצא הגולש , לפי חבילת הגלישה האישית שרכש. מה שטוח עכשיו הנטפליקס ירוץ ונוכל לצפות במנייאכ במהירות הבזק